Ženska trenirka za tek ali pa prosti čas
October 1, 2016
Obnovljeni tonerji Samsung
October 4, 2016

Poškodovani lasje lahko predstavljajo veliko oviro. Z njimi je težje oblikovati frizure, težje jih je razčesati, prav tako je težje stopiti na ulico, saj lahko vplivajo na samozavest. Ta članek je napisan z namenom, da vam pomaga do bolj zdravih las, ki bodo tudi na pogled veliko lepši.

 

Skrb za hidracijo las

Suhi lasje so večinoma zelo krhki, kar je podlaga za poškodbe. Suh las težje prenese obremenitve v smislu vlečnih sil, notranjega ogrevanja ali poletnega sonca. Poškoduje se lahko že ob manjših obremenitvah, kot je preoblačenje ali česanje, kar se pri dobro hidriranih laseh ne zgodi. Redno nanašajte maske za lase, vsaj enkrat tedensko. Naredite jih lahko kar doma, saj velja, da je za nego las najbolje uporabiti hranila, ki jih lahko tudi pojémo. V poletnih mesecih pustite lase sušiti na zraku, kadar pa jih sušite s fenom, jih ne posušite čisto do konca. Tako bodo ohranili več vlage. Na konice je dobro po sušenju nanašati hranilno olje, predvsem kadar je sušenje opravljeno s pomočjo fena. S tem preprečujete, da bi se izsušile in razcepile.

 

Pravilno česanje

Da preprečite poškodbe, najprej začnite česati spodaj. Izberite prvi pramen las in razčešite najprej konice, nato ponavljajte postopek, dokler ne bodo razčesane vse konice, oziroma približno spodnjih deset centimetrov vaših las. Ne češite mokrih las. Pustite, da se posušijo. Prav tako mokrih las ne frotirajte z brisačo. Kljub temu, da je brisača na otip mehka, ima povečini pregroba vlakna, ki poškodujejo mokre lase. Moker las ima namreč drugačno strukturo, kot suh, tako ga je lažje poškodovati z nepravilno nego.

 

Ne nosite zmeraj spete frizure

Lasje, trdno speti v čop so zmeraj pod vplivom vlečnih sil. To lahko poškoduje že same lasne korenine, pa tudi lase. V kolikor uporabljate grobe lasne pripomočke, lahko tudi s temi lase precej poskodujete. Lasni dodatki naj bodo narejeni iz materialov, ki ne poškodujejo las, prav tako pred nakupom preverite, ali imajo kakšne zareze, v katere bi lahko lasje zašli in se poškodovali. V kolikor uporabljate vstavke, kot so lasni podaljški na sponke, bodite še bolj pozorni na pravilno nego. Lasni podaljški na sponke so različne kvalitete, zato je bolje porabiti nekaj več denarja za kvaliteten proizvod.

 

Prehrana šteje

Za zdrave lase vključite v prehrano več vitaminov, mineralov, esencialnih maščobnih kislin in beljakovin. Slaba prehrana škoduje celotnemu telesu, tudi lasem, zato se izogibajte vnaprej pripravljeni hrani, ocvrtim jedem, sladkarijam in nezdravim prigrizkom. Te nezdrave jedi raje zamenjajte za zdravo alternativo.

 

 

 

 

Comments are closed.