Stili poročnih čevljev
November 23, 2015
Ženska trenirka za tek ali pa prosti čas
October 1, 2016

Potreba po izdelavi strehe iz naravnega materiala se je drastično povečala. Potreba ni bila prepoznana samo na individualni ravni ampak tudi na mezzo in makro ravni. Politika, ki se ukvarja z okoljem temu vprašanju posveča veliko pozornost zadnja leta. Vlada se strinja, da so izdelava strehe iz naravnih materialov blagodejno vpliva na okolje, ozon, živali na zdravje ljudi. Zato so današnje politike nastrojene proti tej problematiki.
www.klemaks-gradnje.si

Raziskave so pokazale, da bi moral vsak človek živeti vsaj 300 metrov vstran od gozda, zelenice, hriba ali kaj podobnega. Ljudje bi morali biti povezani z naravo ne pa da se oddaljujemo od nje. Naš osebni kontakt z naravo je tako zelo dober za naše zdravje in za naše dobro psihično in fizično stanje.

Ljudje tako kot vsak izmed nas imamo težnjo po zelenih površinah. Psihološko je dokazano, da nas zelena barva pomirja in naj ponuja občutek lagodja. Problem pri izdelavi strehe iz naravnega materiala nastane pri denarju. Kadar ljudje nimajo dovolj denarja ali pa so te investicije dostopne samo bogatim. Zdravje je bilo vedno pogojeno z denarjem. Seveda si zdravja ne moreš kar tako kupiti vendar so tisti, ki imajo denar veliko bolj priskrbljeni in si lahko privoščijo življenje na veliki nogi. Lahko si zgradijo eko hiše, lahko si privoščijo veliko zelenja okrog njih. Tisti, ki pa imajo manj denarja pa izdelava strehe iz naravnega materiala ne pride v poštev. Hiše so luksuz. Stanovanja v bloku so veliko bolj poceni in so tako enosobna stanovanja dostopna prav vsem.

zelenastreha

http://www.klemaks-gradnje.si/zelene-strehe

 

 

Kako si zagotoviti eko življenje. Pri nasveti ki ga vam bom ponudila, da se je potrebno pozanimati o politikah posameznih držav. Kot na primer vsi vemo, da je Nemčija izjemno naklonjena takšnim podvigom kot pa kakšna Romunija. Potrebno je izbrati države pri katerih bomo dobili podporo. Za izdelavo strehe iz rastlinja se je prav tako potrebno posvetovati s strokovnjaki. Vendar bodite pozorni. Veliko ljudi vas bo želelo prepričati, da so oni pravi za to nalogo. Vendar verjemite ni vsak mojster vreden svojega denarja. Za dobro izdelano streho zahtevajte dokazila. Morda kakšne slike ali pa kakšna mnenja iz prve roke. Vsekakor je pomembno, da izdelavo strehe prepustite mojstru in ne vajencu. Naravne strehe so lahko izdelane iz lesa, rastlinja, slame, blata,…

Vsekakor pa morate biti pozorni na okolje. Nekateri deli Evrope zahtevajo točno določen izgled hiše, tako da hiše ne izstopa iz okolice, zato bodite pozorni da boste za izdelavo strehe dobili posebna dovoljenja. Kajti vsaka črna gradnja je lahko kaj kmalu uničena. Ta potrdila lahko dobite na vaši občini. Če je vaša država drugačna se posvetujte z zemljiškimi svetovalci. Seveda boste za to odšteli nekoliko denarja vendar boste pa tudi imeli nasvete iz prve roke. To eko hišo je vsekakor dobro postavi v okolje daleč od mesta in daleč od oči in daleč od plinov in umazanije.

 

 

Comments are closed.